THEATRE

SONGBIRDS OF PASSAGE

Together with our friends from ‘Travel Many Roads’ we are Songbirds Of Passage, a creative christian travelers collective.
We travel the world in our VW LT vans to spread His love. We play music in the streets of Europe, we play music in churches,
and we made a Dutch music theatre performance about living in freedom. Check out www.songbirdsofpassage.com for more!
INDO OP DIEET

In opdracht van Stichting Tong Tong maakten wij in 2016 de muziektheatervoorstelling INDO OP DIEETWe duiken in de geschiedenis van de Indische Nederlanders en ontdekken hoe deze eerste generatie indo’s naar Nederland zijn gekomen. Wij vertellen deze bijzondere verhalen door middel van muziek, zang, teksten, videobeelden, foto’s en teksten uit het poeziealbum van Anne’s oma. Samen met ons reist het publiek mee, terug in de tijd. Naar de mooie tijd in Indië, maar ook naar de oorlog, de bevrijding, de vlucht, de aankomst in Nederland en de heimwee naar het geboorteland.

In 2016 en 2017 hebben we op verschillende locaties in Nederland de theatervoorstelling mogen opvoeren. De voorstelling werd goed ontvangen dus een jaar later werden we opnieuw gevraagd voor TONG TONG FAIR & FESTIVAL 2017 in Den Haag.“Vorig jaar was Anne Ketelaar een van de grote verrassingen met haar muziektheaterstuk ‘Indo Op Dieet’, dat ze voor stichting Tong Tong maakte. Begeleid door Arnan Kaemingk vertelt ze met een onweerstaanbaar Indisch accent – inclusief heerlijk rollende r – het levensverhaal van haar oma en trekt ze de parallel met vluchtelingen in deze tijd. Herkenbaar, maar ook gedurfd. Krachtig en ontroerend én met overtuiging uitgevoerd, verdient deze uitvoering een reprise, die het dit jaar terecht krijgt.”
– hét indisch maandblad MOESSON –

“Vorig jaar debuteerde theaterduo Anne Elise en Arnan Natan, spelend onder de naam ANAE, in het Tong-Tong-Theater met de voorstelling Indo op Dieet. Stichting Tong Tong had hen gevraagd een ‘Indisch programma’ te maken voor de serie Jong Tong Tong. Het resultaat was verbluffend goed en doordacht muziektheater. Daarom een reprise.”
– Stichting Tong Tong –PERKOETOET

Hieronder een klein fragment van onze korte muziektheatervoorstelling van 15 minuten geïnspireerd op de verhalen van Annes Indische oma.